Netradiční plodiny pro diabetiky : jakon, topinambur, čekanka a stevie : pěstování v našich podmínkách : 40 osvědčených receptů

Get it

Jakon, topinambur a stevie jsou u nás méně známé plodiny. Je to určitě škoda, protože je prokázáno, že jsou vhodnou potravinou pro diabetiky, a těch u nás každým rokem přibývá. Zajímavé jsou ale také pro ty z nás, kdo dbají na správnou výživu. Ačkoliv pocházejí z daleké Jižní Ameriky, v klimatických podmínkách České republiky full description

Saved in:

Bibliographic Details

Main Author
Eloy Cusimamani Fernández, 1967-
Other Authors
Iva Viehmannová
Document Type
Books
Physical Description
80 s., [8] s. příl. : il.
Published
Praha : Grada Publishing, 2010
Series
Česká zahrada
Subjects
Item Description
Barevné fotografie
Bibliography
Obsahuje bibliografii a rejstřík
ISBN
978-80-247-2811-7

Select institution:

MARC

LEADER 00000nam a2200000-a 4500
001 017840000222586
005 20170402084831.3
008 100618s2010----xr-|||||||||||||||||cze-d
015 |a cnb002104734 
020 |a 978-80-247-2811-7 :  |c 129.00 Kč 
040 |a KOG001  |b cze 
080 |a 634  |2 h 
100 1 |a Fernández, Eloy Cusimamani,  |d 1967-  |7 mzk2010584099  |4 aut 
245 1 0 |a Netradiční plodiny pro diabetiky :  |b jakon, topinambur, čekanka a stevie : pěstování v našich podmínkách : 40 osvědčených receptů /  |c Eloy Fernández C., Iva Viehmannová ... [et al.] 
260 |a Praha :  |b Grada Publishing,  |c 2010 
300 |a 80 s., [8] s. příl. :  |b il. 
490 1 |a Česká zahrada ;  |v sv. 101 
500 |a Barevné fotografie 
504 |a Obsahuje bibliografii a rejstřík 
520 |a Jakon, topinambur a stevie jsou u nás méně známé plodiny. Je to určitě škoda, protože je prokázáno, že jsou vhodnou potravinou pro diabetiky, a těch u nás každým rokem přibývá. Zajímavé jsou ale také pro ty z nás, kdo dbají na správnou výživu. Ačkoliv pocházejí z daleké Jižní Ameriky, v klimatických podmínkách České republiky je lze pěstovat vcelku snadno. Čekanku naopak znali jako léčivou bylinu již naši předkové a používali ji rovněž jako náhražku kávy. Čekankové puky jsou i dnes vítanou přísadou do salátů.Z knížky se čtenář dozví konkrétní údaje o látkách v těchto rostlinách obsažených a o způsobu použití jednotlivých rostlin pro diabetiky. Podstatná část knihy je pak věnována otázkám množení, pěstování, skladování a především možnostem zpracování sladkého jakonu a ostatních uvedených druhů, které se mohou vařit, dusit, upravit sušením ve formě křížal nebo chipsů, připravit jako sladká šťáva či jíst prostě jen tak - syrové. 
653 0 |a rostliny  |a plodiny  |a jakon  |a topinambur  |a čekanka  |a stévie  |a pěstování rostlin  |a užitkové rostliny  |a zdravá výživa  |a recepty  |a cukrovka  |a diabetická strava 
700 1 |a Viehmannová, Iva  |7 xx0119449  |4 aut 
830 0 |a Česká zahrada 
910 |a KOG001 
996 |b 231070252763  |c N 397  |e KOG001  |h 634  |l Dospělé oddělení D  |s A  |a 0  |t KOG001.231070252763 
996 |b 231070252764  |c N 397  |e KOG001  |h 634  |l Pobočka dospělé O  |s A  |a 0  |t KOG001.231070252764 
997 |t KN