Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
Složení stravy našich předků rekonstruuje autorka na základě archeologických nálezů i písemných pramenů. Soustřeďuje se na poměry evropské. Popisuje jednotlivé druhy potravin (rostlinného i živočišného původu), jejich rozšíření i způsoby zpracování. Zmiňuje se o jídlu všedního dne, ale i o slavnostech a hostinách, vybavení … full description
Saved in:
Bibliographic Details
- Main Author
- Document Type
- Books
- Physical Description
- 511 s., [16] s. obr. příl. : il. (některé barev.), 1 mapa, portréty, faksim. ; 21 cm
- Published
-
Praha :
Academia,
2011
- Edition
- Vyd. 2., přeprac. a rozš.
- Subjects
- Bibliography
- Obsahuje bibliografii
- ISBN
- 978-80-200-1991-2 (váz.)
- Binding information
- N 641
Institutions
- Academy of Sciences Library
- Bibliography of the History of the Czech Lands
- František Bartoš Regional Library in Zlín
- Jan Drda's Library Příbram
- Jihlava Town Library
- Library in Třinec
- Library of Antonín Švehla (IAEI)
- Library of Bedřich Beneš Buchlovan Uherské Hradiště
- Masaryk Public Library Vsetín (current record)
- Moravian Library in Brno
- Moravian-Silesian Research Library in Ostrava
- Municipal Library Choceň
- Municipal Library in Frýdek-Místek
- Municipal Library in Milevsko
- Municipal Library in Znojmo
- Municipal Library Jindřichův Hradec
- Municipal Library of Hradec Králové
- Municipal Library of Prague
- Municipal Library Tábor
- National Library of Czech Republic
- National Medical Library
- Pilsen City Library
- Portal CASLIN
- Regional Library Karviná
- Regional Library of Pardubice
- Research Library in Liberec
- Research Library in Olomouc
- The Education and Research Library of the Pilsener Region
- The Research Library in Hradec Kralové
- The Research Library of South Bohemia in České Budějovice
- Ústí Regional Library