Technologie ovocných a zeleninových výrobků : Určeno pracujícím konservárenského prům. jak nižším, tak i vyš. techn. kádrům ... stud. odb. a vys. šk.
Autor zpracovává speciální technologii ovoce a zeleniny na biologickém základě. Zabývá se základními vlastnostmi a biologic. hodnotami ovoce a zeleniny, jejich sklizní, uchováváním a úpravou, praktickými methodami konservačními, balením hotových výrobků a pod. Kniha předpokládá určité předběžné znalosti, neobsahuje proto podrobná … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Typ dokumentu
- Knihy
- Fyzický popis
- 215, [5] s. ; 8°
- Vydáno
-
Praha :
Průmyslové vydavatelství,
1952
- Vydání
- 1. vyd.
- Edice
- Knižnice potravinářského průmyslu
- Popis jednotky
- 3300 výt.
Il.
Věcný rejstřík
Přehl. lit.
Vybrat instituci:
MARC
| LEADER | 00000cam a22000007a 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | vkol001047167 | ||
| 003 | CZ OlVK | ||
| 005 | 20131015103338.0 | ||
| 008 | 980427s1952 xr cze | ||
| 990 | |a BK | ||
| 015 | |a cnb000405961 | ||
| 035 | |a (OCoLC)85174789 | ||
| 040 | |a ABA001 |b cze |c PNA001 |d ABA001 |d OLA001 | ||
| 100 | 1 | |a Kác, Václav, |d 1897-1975 |7 jk01052355 |4 aut | |
| 245 | 1 | 0 | |a Technologie ovocných a zeleninových výrobků : |b Určeno pracujícím konservárenského prům. jak nižším, tak i vyš. techn. kádrům ... stud. odb. a vys. šk. / |c Václav Kác ; Předml.: A. Klečka |
| 250 | |a 1. vyd. | ||
| 260 | |a Praha : |b Průmyslové vydavatelství, |c 1952 |e (Nový Bydžov : |f VČT 0401) | ||
| 300 | |a 215, [5] s. ; |c 8° | ||
| 490 | 1 | |a Knižnice potravinářského průmyslu ; |v Sv. 49 | |
| 500 | |a 3300 výt. | ||
| 500 | |a Il. | ||
| 500 | |a Věcný rejstřík | ||
| 500 | |a Přehl. lit. | ||
| 520 | |a Autor zpracovává speciální technologii ovoce a zeleniny na biologickém základě. Zabývá se základními vlastnostmi a biologic. hodnotami ovoce a zeleniny, jejich sklizní, uchováváním a úpravou, praktickými methodami konservačními, balením hotových výrobků a pod. Kniha předpokládá určité předběžné znalosti, neobsahuje proto podrobná pojednání o fysikálních, chemických, biochemických a biologických vlastnostech, jakož i o technických principech, nýbrž podává aplikaci těchto zásad v praxi. (Theoretické principy ukládání a zpracování ovoce a zeleniny jsou vyloženy v práci Dr. Kyzlinka "Konservační methody", vyd. Prům. vydav v Praze 1951.) | ||
| 830 | 0 | |a Knižnice potravinářského průmyslu | |
| 910 | |a OLA001 |b 142.125 | ||
| 996 | |a HEJC |b 265A043631 |c 142.125 |m BOOK |l Běžný fond |r Externí sklad-Hejčín |n 2 |w 001062031 |u 000010 |s P |j SVK50 |t OLA001.SVK01001047167.SVK50001062031000010 | ||