Ze zámoří do Čech : čokoláda, čaj a káva v raném novověku
V renesanci a baroku se do Evropy dostalo množství dosud nevídaných poživatin, jako byla například kukuřice, vanilka, brambory, paprika či rajčata. Mezi nápoji to byly káva, čaj a čokoláda, které začaly konkurovat dosud dominujícímu pivu a vínu. Tyto tři nealkoholické novinky nejprve vzbudily pozornost mezi cestovateli a lékaři, později … full description
Saved in:
Bibliographic Details
- Main Author
- Document Type
- Books
- Physical Description
- 494 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace, portréty, faksimile ; 20 cm
- Published
-
Praha :
Academia,
2020
- Edition
- Vydání první
- Series
- Historie (Academia)
- Subjects
- Item Description
- Chronologický přehled
- Bibliography
- Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
- ISBN
- 978-80-200-3149-5