Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Typ dokumentu
- Knihy
- Fyzický popis
- 511 s., [16] s. fot. (barev.) : il., mapa, faksim. ; 21 cm
- Vydáno
-
Praha :
Academia,
2011
- Vydání
- Vyd. 2., přeprac. a rozš.
- Témata
- jídla > jídla > potraviny > dějiny > pravěk > středověk > kuchařství > výživa člověka > vaření > stolování > stolničení
- Popis jednotky
- Obsahuje fotografie a obrázky
- Bibliografie
- Obsahuje bibliografii
- ISBN
- 978-80-200-1991-2
MARC
LEADER | 00000nam a2200000-a 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 001820000486873 | ||
005 | 20240101222731.8 | ||
008 | 111116s2011----xr-|||||||||||||||||cze-d | ||
015 | |a cnb002223042 | ||
020 | |a 978-80-200-1991-2 |q (váz.) : |c 495.00 Kč | ||
040 | |a FMG002 |b cze | ||
080 | |a 641 |2 h | ||
100 | 1 | |a Beranová, Magdalena, |d 1930-2016 |7 jk01011773 |4 aut | |
245 | 1 | 0 | |a Jídlo a pití v pravěku a ve středověku / |c Magdalena Beranová |
250 | |a Vyd. 2., přeprac. a rozš. | ||
260 | |a Praha : |b Academia, |c 2011 | ||
300 | |a 511 s., [16] s. fot. (barev.) : |b il., mapa, faksim. ; |c 21 cm | ||
500 | |a Obsahuje fotografie a obrázky | ||
504 | |a Obsahuje bibliografii | ||
520 | 2 | |a Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. | |
653 | 1 | |a jídla |a jídla |a potraviny |a dějiny |a pravěk |a středověk |a kuchařství |a výživa člověka |a vaření |a stolování |a stolničení | |
910 | |a FMG002 | ||
996 | |b 317300301438 |e FMG002 |h 641 |l Místek - odd. pro dospělé |s A |a 0 |t FMG002.317300301438 | ||
997 | |t KN |