Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

To chci

Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Magdalena Beranová, 1930-2016
Typ dokumentu
Knihy
Fyzický popis
511 s., [16] s. fot. (barev.) : il., mapa, faksim. ; 21 cm
Vydáno
Praha : Academia, 2011
Vydání
Vyd. 2., přeprac. a rozš.
Témata
Popis jednotky
Obsahuje fotografie a obrázky
Bibliografie
Obsahuje bibliografii
ISBN
978-80-200-1991-2

:


MARC

LEADER 00000nam a2200000-a 4500
001 001820000486873
005 20240101222731.8
008 111116s2011----xr-|||||||||||||||||cze-d
015 |a cnb002223042 
020 |a 978-80-200-1991-2  |q (váz.) :  |c 495.00 Kč 
040 |a FMG002  |b cze 
080 |a 641  |2 h 
100 1 |a Beranová, Magdalena,  |d 1930-2016  |7 jk01011773  |4 aut 
245 1 0 |a Jídlo a pití v pravěku a ve středověku /  |c Magdalena Beranová 
250 |a Vyd. 2., přeprac. a rozš. 
260 |a Praha :  |b Academia,  |c 2011 
300 |a 511 s., [16] s. fot. (barev.) :  |b il., mapa, faksim. ;  |c 21 cm 
500 |a Obsahuje fotografie a obrázky 
504 |a Obsahuje bibliografii 
520 2 |a Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. 
653 1 |a jídla  |a jídla  |a potraviny  |a dějiny  |a pravěk  |a středověk  |a kuchařství  |a výživa člověka  |a vaření  |a stolování  |a stolničení 
910 |a FMG002 
996 |b 317300301438  |e FMG002  |h 641  |l Místek - odd. pro dospělé  |s A  |a 0  |t FMG002.317300301438 
997 |t KN