Život bez pšenice : praktický a provokativní návod, jak zhubnout a uzdravit se
To chci
Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky podivného jevu: Američané neustále tloustli, postonávali a měli ještě větší sklony k cukrovce než dřív. Není to tuk, není to cukr - je to pšenice... Ve své knize Život bez pšenice autor odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá
její historickou roli v lidském jídelníčku. Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší; dnešní pšenice byla geneticky změněna tak, aby výrobcům potravin přinesla největší výnosy za cenu nejnižších nákladů. Dosud neškodná obilnina se tak proměnila v nutričně ochuzenou, ale jinak všudypřítomnou ingredienci, která zvedá krevní cukr ještě drastičtěji než běžný stolní cukr a vyvolává závislost, kdy se jako na tobogánu střídají cykly hladu, přejídání a únavy. Doktor Davis si posvítil na tloustnutí a hromadění tuku ve všech tělesných partiích a také na celou řadu nepříznivých zdravotních účinků: od cukrovky přes srdeční choroby až po imunologické a neurologické poruchy, jako je celiakie, revmatická artritida a demence. A konečně předkládá přesvědčivé argumenty pro úplné odstranění pšeničných výrobků z našeho jídelníčku, spolu s doporučeními, jak si tento přechod usnadnit a nesklouznout zase zpátky k dřívějším návykům. Kniha Život bez pšenice, postavená na dlouholetém klinickém výzkumu a studiích jednotlivých mužů a žen, kteří se rozloučili s pšenicí a úplně tím změnili svůj život, nabízí velmi poučný pohled na důvěrně známou potravinu a poskytuje návod, jak se uzdravit a nadobro se zbavit přebytečných kil
… celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
-
Hlavní autor
-
William Davis, 1957-
-
Další autoři
-
Jan Kozák, 1970-
-
Typ dokumentu
- Knihy
-
Fyzický popis
- 335 s. : il. ; 21 cm
-
Vydáno
-
Brno :
Jota,
2013
-
Vydání
- 1. vyd.
-
Edice
- Populárně naučná
-
Témata
-
Bibliografie
- Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
-
ISBN
- 978-80-7462-309-7 (brož.)