Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

Get it

Složení stravy našich předků rekonstruuje autorka na základě archeologických nálezů i písemných pramenů. Soustřeďuje se na poměry evropské. Popisuje jednotlivé druhy potravin (rostlinného i živočišného původu), jejich rozšíření i způsoby zpracování. Zmiňuje se o jídlu všedního dne, ale i o slavnostech a hostinách, vybavení full description

Saved in:

Bibliographic Details

Main Author
Magdalena Beranová, 1930-2016
Document Type
Books
Physical Description
511 s., [16] s. fot. (barev.) : il., mapka, faksimile ; 21 cm
Published
Praha : Academia, 2011
Edition
Vyd. 2.,, přeprac. a rozš.
Subjects
Item Description
Dotisk 2007
Na titulní stránce uveden rok vydání 2007
Černobílé fotografie, kresby
Příloha: Vybrané recepty z kuchařských knih 15.-17. století
Pravěká inspirace v kuchyni
Text tištěn částečně ve dvou sloupcích na stránce
Bibliography
Bibliografie
ISBN
978-80-200-1991-2

:


Holdings

Help
You have to be logged in for creating requests.
Availability Status Department Collection Location Description Note Call #
Outside loan
Loading…
Dospělé oddělení
641.5