Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
Složení stravy našich předků rekonstruuje autorka na základě archeologických nálezů i písemných pramenů. Soustřeďuje se na poměry evropské. Popisuje jednotlivé druhy potravin (rostlinného i živočišného původu), jejich rozšíření i způsoby zpracování. Zmiňuje se o jídlu všedního dne, ale i o slavnostech a hostinách, vybavení … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Typ dokumentu
- Knihy
- Fyzický popis
- 511 s., [16] s. fot. (barev.) : il., mapka, faksimile ; 21 cm
- Vydáno
-
Praha :
Academia,
2011
- Vydání
- Vyd. 2.,, přeprac. a rozš.
- Témata
- gastronomie > technologie > starověk > středověk > dějiny > historie > stravování > vaření > předkové > pití > alkoholické nápoje > luštěniny > zelenina > ovoce > houby > koření > pochutiny > potraviny > pečivo > maso > ryby > mléčné výrobky > vejce > tuky > jídla > nápoje > kuchařské recepty > recepty > zvyklosti > tradice > stolničení > stolování > hostiny > kuchyně > vybavení > mlynářství
- Popis jednotky
- Dotisk 2007
Na titulní stránce uveden rok vydání 2007
Černobílé fotografie, kresby
Příloha: Vybrané recepty z kuchařských knih 15.-17. století
Pravěká inspirace v kuchyni
Text tištěn částečně ve dvou sloupcích na stránce - Bibliografie
- Bibliografie
- ISBN
- 978-80-200-1991-2