Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

To chci

Složení stravy našich předků rekonstruuje autorka na základě archeologických nálezů i písemných pramenů. Soustřeďuje se na poměry evropské. Popisuje jednotlivé druhy potravin (rostlinného i živočišného původu), jejich rozšíření i způsoby zpracování. Zmiňuje se o jídlu všedního dne, ale i o slavnostech a hostinách, vybavení celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Magdalena Beranová, 1930-2016
Typ dokumentu
Knihy
Fyzický popis
511 s., [16] s. fot. (barev.) : il., mapka, faksimile ; 21 cm
Vydáno
Praha : Academia, 2011
Vydání
Vyd. 2.,, přeprac. a rozš.
Témata
Popis jednotky
Dotisk 2007
Na titulní stránce uveden rok vydání 2007
Černobílé fotografie, kresby
Příloha: Vybrané recepty z kuchařských knih 15.-17. století
Pravěká inspirace v kuchyni
Text tištěn částečně ve dvou sloupcích na stránce
Bibliografie
Bibliografie
ISBN
978-80-200-1991-2

:


Jednotky

Nápověda
Pro vytváření rezervací/objednávek je třeba se přihlásit.
Dostupnost Stav Oddělení Sbírka Umístění Více informací Poznámka Signatura
Absenčně
Načítá se…
Dospělé oddělení
641.5
Absenčně
Načítá se…
pob. Staré Město
DVO 641.5