Prostřené stoly v době císaře Rudolfa II. a česká kuchařka alchymisty rytíře Bavora mladšího Rodovského z Hustiřan z roku 1591
Publikace rekapituluje vývoj společenské etikety v 16. století a ve druhé části reprintuje Českou kuchařku z téže doby.
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Další autoři
- Typ dokumentu
- Knihy
- Fyzický popis
- 193 s. : il.
- Vydáno
-
Praha :
ARS Bohemica,
1997
- Vydání
- Vyd. 1., mimo edici.
- Témata
- Čechy > Praha > dějiny > české dějiny > rudolfínská doba > jídla > staročeská jídla > historická jídla > stolování > šlechta > česká šlechta > zvěřina > ryby > drůbež > masa > zelenina > polévky > nádobí > středověk > výživa
- ISBN
- 80-902381-0-6