Ze zámoří do Čech : čokoláda, čaj a káva v raném novověku

Get it

V renesanci a baroku se do Evropy dostalo množství dosud nevídaných poživatin, jako byla například kukuřice, vanilka, brambory, paprika či rajčata. Mezi nápoji to byly káva, čaj a čokoláda, které začaly konkurovat dosud dominujícímu pivu a vínu. Tyto tři nealkoholické novinky nejprve vzbudily pozornost mezi cestovateli a lékaři, později full description

Saved in:

Bibliographic Details

Main Author
Karel Černý, 1974-
Document Type
Books
Physical Description
494 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace, portréty, faksimile ; 20 cm
Published
Praha : Academia, 2020
Edition
Vydání první
Series
Historie (Academia)
Subjects
Item Description
Chronologický přehled
Bibliography
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
ISBN
978-80-200-3149-5

Select institution:

Holdings

Help
You have to be logged in for creating requests.
Availability Status Department Collection Location Description Note Call #
Outside loan
Loading…
Volný výběr
Volný výběr
663/664 31B98668a
In-house only
Loading…
Fond
Hlavní budova
31B98668