Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
Přehled potravin, které tvořily základ stravy člověka v pravěku a jídelníček různých společenských vrstev ve středověku. Složení stravy našich předků rekonstruuje autorka na základě archeologických nálezů i písemných pramenů. Soustřeďuje se na poměry evropské. Popisuje jednotlivé druhy potravin (rostlinného i živočišného … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Typ dokumentu
- Knihy
- Fyzický popis
- 511 s., [16] s. obr. příl. : il. (některé barev.), 1 mapa, portréty, faksim. ; 21 cm
- Vydáno
-
Praha :
Academia,
2011
- Vydání
- Vyd. 2., přeprac. a rozš.
- Témata
- ISBN
- 9788020019912
Instituce
- Bibliografie dějin Českých zemí
- Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích
- Knihovna Akademie věd ČR
- Knihovna Antonína Švehly (ÚZEI)
- Knihovna Bedřicha Beneše Buchlovana Uherské Hradiště
- Knihovna Jana Drdy Příbram
- Knihovna města Hradce Králové
- Knihovna města Plzně
- Knihovna Třinec
- Knihovna Ústeckého kraje
- Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně
- Krajská knihovna v Pardubicích
- Krajská vědecká knihovna v Liberci
- Masarykova veřejná knihovna Vsetín
- Městská knihovna Frýdek-Místek
- Městská knihovna Choceň
- Městská knihovna Jihlava
- Městská knihovna Jindřichův Hradec
- Městská knihovna Tábor (aktuální záznam)
- Městská knihovna v Milevsku
- Městská knihovna v Praze
- Městská knihovna Znojmo
- Moravská zemská knihovna v Brně
- Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě
- Národní knihovna ČR
- Národní lékařská knihovna
- Regionální knihovna Karviná
- Souborný katalog ČR
- Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje
- Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové
- Vědecká knihovna v Olomouci