Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

To chci

Složení stravy našich předků rekonstruuje autorka na základě archeologických nálezů i písemných pramenů. Soustřeďuje se na poměry evropské. Popisuje jednotlivé druhy potravin (rostlinného i živočišného původu), jejich rozšíření i způsoby zpracování. Zmiňuje se o jídlu všedního dne, ale i o slavnostech a hostinách, vybavení celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Magdalena Beranová, 1930-2016
Typ dokumentu
Knihy
Fyzický popis
511 s., [16] s. obr. příl. : il. (některé barev.), 1 mapa, portréty, faksim. ;
Vydáno
Praha : Academia, 2011
Vydání
Vyd. 2., přeprac. a rozš.
Témata
Bibliografie
Obsahuje bibliografii
ISBN
978-80-200-1991-2

:


Cíl Přístupnost Odkaz Zdroj odkazu
Web Odkaz Bibliografie dějin Českých zemí