Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

To chci

Složení stravy našich předků rekonstruuje autorka na základě archeologických nálezů i písemných pramenů. Soustřeďuje se na poměry evropské. Popisuje jednotlivé druhy potravin (rostlinného i živočišného původu), jejich rozšíření i způsoby zpracování. Zmiňuje se o jídlu všedního dne, ale i o slavnostech a hostinách, vybavení celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Magdalena Beranová, 1930-2016
Typ dokumentu
Knihy
Fyzický popis
511 s., [16] s. obr. příl. : il. (některé barev.), 1 mapa, portréty, faksim. ;
Vydáno
Praha : Academia, 2011
Vydání
Vyd. 2., přeprac. a rozš.
Témata
Bibliografie
Obsahuje bibliografii
ISBN
978-80-200-1991-2

:


MARC

LEADER 00000nam-a2200000-i-4500
001 kpm01351936
003 CZ-PrHAC
005 20200204113014.6
007 ta
008 110831s2011----xr abfhf||||||001|0|cze||
020 |a 978-80-200-1991-2  |q (váz.) 
040 |a ABA001  |b cze  |e rda 
041 0 |a cze 
044 |a xr 
072 7 |a 641  |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla  |2 Konspekt  |9 19 
080 |a 641/642  |2 MRF 
080 |a 613.2  |2 MRF 
080 |a (048.8)  |2 MRF 
100 1 |a Beranová, Magdalena,  |d 1930-2016  |7 jk01011773  |4 aut  |e Autor 
245 1 0 |a Jídlo a pití v pravěku a ve středověku /  |c Magdalena Beranová 
250 |a Vyd. 2., přeprac. a rozš. 
264 1 |a Praha :  |b Academia,  |c 2011 
300 |a 511 s., [16] s. obr. příl. :  |b il. (některé barev.), 1 mapa, portréty, faksim. ; 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
504 |a Obsahuje bibliografii 
653 |a gastronomie 
653 |a pravěk 
653 |a středověk 
653 |a zemědělství 
655 7 |a monografie 
659 |a ybb  |x české země v pravěku 
659 |a ybc  |x české země od příchodu Slovanů do roku 1306 
659 |a vva  |x zemědělství, rybníkářství, lesnictví, myslivost 
659 |a ybd  |x české země 1306-1526 
901 |b 9788020019912  |f 2., přeprac. a rozš. vyd.  |o 20111108 
910 |a ABB115