Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
Složení stravy našich předků rekonstruuje autorka na základě archeologických nálezů i písemných pramenů. Soustřeďuje se na poměry evropské. Popisuje jednotlivé druhy potravin (rostlinného i živočišného původu), jejich rozšíření i způsoby zpracování. Zmiňuje se o jídlu všedního dne, ale i o slavnostech a hostinách, vybavení … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Typ dokumentu
- Knihy
- Fyzický popis
- 511 s., [16] s. obr. příl. : il. (některé barev.), 1 mapa, portréty, faksim. ;
- Vydáno
-
Praha :
Academia,
2011
- Vydání
- Vyd. 2., přeprac. a rozš.
- Témata
- Bibliografie
- Obsahuje bibliografii
- ISBN
- 978-80-200-1991-2
:
MARC
LEADER | 00000nam-a2200000-i-4500 | ||
---|---|---|---|
001 | kpm01351936 | ||
003 | CZ-PrHAC | ||
005 | 20200204113014.6 | ||
007 | ta | ||
008 | 110831s2011----xr abfhf||||||001|0|cze|| | ||
020 | |a 978-80-200-1991-2 |q (váz.) | ||
040 | |a ABA001 |b cze |e rda | ||
041 | 0 | |a cze | |
044 | |a xr | ||
072 | 7 | |a 641 |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |2 Konspekt |9 19 | |
080 | |a 641/642 |2 MRF | ||
080 | |a 613.2 |2 MRF | ||
080 | |a (048.8) |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Beranová, Magdalena, |d 1930-2016 |7 jk01011773 |4 aut |e Autor | |
245 | 1 | 0 | |a Jídlo a pití v pravěku a ve středověku / |c Magdalena Beranová |
250 | |a Vyd. 2., přeprac. a rozš. | ||
264 | 1 | |a Praha : |b Academia, |c 2011 | |
300 | |a 511 s., [16] s. obr. příl. : |b il. (některé barev.), 1 mapa, portréty, faksim. ; | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
504 | |a Obsahuje bibliografii | ||
653 | |a gastronomie | ||
653 | |a pravěk | ||
653 | |a středověk | ||
653 | |a zemědělství | ||
655 | 7 | |a monografie | |
659 | |a ybb |x české země v pravěku | ||
659 | |a ybc |x české země od příchodu Slovanů do roku 1306 | ||
659 | |a vva |x zemědělství, rybníkářství, lesnictví, myslivost | ||
659 | |a ybd |x české země 1306-1526 | ||
901 | |b 9788020019912 |f 2., přeprac. a rozš. vyd. |o 20111108 | ||
910 | |a ABB115 |