Ze zámoří do Čech : čokoláda, čaj a káva v raném novověku

To chci

V renesanci a baroku se do Evropy dostalo množství dosud nevídaných poživatin, jako byla například kukuřice, vanilka, brambory, paprika či rajčata. Mezi nápoji to byly káva, čaj a čokoláda, které začaly konkurovat dosud dominujícímu pivu a vínu. Tyto tři nealkoholické novinky nejprve vzbudily pozornost mezi cestovateli a lékaři, později celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Karel Černý, 1974-
Typ dokumentu
Knihy
Fyzický popis
494 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh ; 20 cm
Vydáno
Praha : Academia, 2020
Vydání
Vydání první
Edice
Historie (Academia)
Témata
Popis jednotky
Chronologický přehled
Bibliografie
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstříky
ISBN
978-80-200-3149-5

Vybrat instituci: