S knížaty u stolu : kuchyně a kultura stolování na středověkých vévodských dvorech v Opavě a Ratiboři
Publikace se zaměřuje na pokrmy a nápoje, gastronomickou přípravu, formy stolování, kuchyňské a stolní nádobí i stavební podobu a vybavení kuchyní a hodovních síní středověkého dvorského prostředí.
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Další autoři
- , , , , , , , , , , , ,
- Typ dokumentu
- Knihy
- Fyzický popis
- 271 stran : ilustrace (převážně barevné), mapy, portréty, plány, faksimile.
- Vydáno
-
Ostrava ; Ratiboř :
Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Ostravě ve spolupráci se Slezskou univerzitou v Opavě a Powiatem Raciborskim,
2018.
- Vydání
- Druhé vydání
- Témata
- Popis jednotky
- Doprovodná publikace ke stejnojmenné výstavě konané v letních a podzimních měsících roku 2018 v prostorách Státního zámku v Hradci nad Moravicí a Piastovského zámku v Ratiboři.
Částečně přeloženo z polštiny. - Bibliografie
- Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy.
- ISBN
- 978-80-7510-332-1
978-80-88240-08-2