Zdraví v ohrožení : hořká pravda o sladkém cukru
To chci
Nepřírodní cukr stojí za vznikem mnoha civilizačních chorob způsobených stravou a má z dlouhodobého hlediska pro tělo zhoubné následky. Pomoc je stejná jako při léčení jiných závislostí: absolutní abstinence, tedy nejíst vůbec průmyslově vyráběný cukr. Mediální osvěta proti cukru je takřka nulová - dle autora za tímto faktem
stojí lobby potravinářského průmyslu: výrobcům závislost konzumentů vyhovuje a mnohdy o přesném složení cukru mlží i v informacích o složení výrobku. Naproti tomu přírodní cukr je výsledkem fotosyntézy, procesu, kterého jsou schopny pouze rostliny. Hlavním předmětem úvah o problematice cukru je, zda existuje rozdíl ve fyziologickém působení továrního cukru a potravin obsahujících sacharidy. Na základě popisovaných experimentů, proběhnuvších většinou v USA, Jonáš dochází k závěru, že strava bohatá na rafinované cukry zvláště v době vývoje závažným způsobem poškozuje funkci mozku. Nepřírodní cukr také překyseluje organismus, při jeho odbourávání je potřeba nadměrné množství vitaminů B-komplexu, čímž je úspěšně likviduje. Autor nabízí alternativu ve výčtu přírodních sladidel i přírodních prostředků, jako nejvhodnější vidí cestu úplného odbourání nepřírodního cukru ze stravy
… celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
-
Hlavní autor
-
Josef Jonáš, 1945-
-
Další autoři
-
Jiří Kuchař, 1960-
-
Typ dokumentu
- Knihy
-
Fyzický popis
- 239 s. ; 21 cm
-
Vydáno
-
Praha :
Eminent,
2013
-
Témata
-
Bibliografie
- Obsahuje bibliografii a rejstřík
-
ISBN
- 978-80-7281-464-0