Tradiční české kuchařky : jak se vařilo před M.D. Rettigovou
Průřez historií české kuchyně od počátku do poloviny 19. století spolu s vybranými tradičními recepty. Velmi zajímavé údaje o užívání jednotlivých druhů potravin, o skladbě jídelníčku, jeho proměnách i o technickém vybavení kuchyně. Úvodní stať uzavírá pojednání o vývoji kuchařských knih až po M. D. Rettigovou. Kuchařské … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Typ dokumentu
- Knihy
- Fyzický popis
- 279 s. ; 21 cm
- Vydáno
-
Praha :
Libri,
2001
- Vydání
- 1. vyd
- ISBN
- 80-7277-075-6
MARC
LEADER | 00000nam a2200000 a 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 2246450 | ||
003 | CZ-PrMKP | ||
005 | 20220321145404.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 171201s2001----xr------------------cze-- | ||
015 | |a cnb000997795 | ||
020 | |a 80-7277-075-6 | ||
040 | |a ABG001 |b cze | ||
100 | 1 | |a Beranová, Magdalena, |d 1930-2016 |7 jk01011773 |4 aut | |
245 | 1 | 0 | |a Tradiční české kuchařky : |b jak se vařilo před M.D. Rettigovou / |c Magdalena Beranová |
250 | |a 1. vyd | ||
260 | |a Praha : |b Libri, |c 2001 | ||
300 | |a 279 s. ; |c 21 cm | ||
520 | 2 | |a Průřez historií české kuchyně od počátku do poloviny 19. století spolu s vybranými tradičními recepty. |b Velmi zajímavé údaje o užívání jednotlivých druhů potravin, o skladbě jídelníčku, jeho proměnách i o technickém vybavení kuchyně. Úvodní stať uzavírá pojednání o vývoji kuchařských knih až po M. D. Rettigovou. Kuchařské recepty, které tvoří většinu publikace, jsou upraveny a přizpůsobeny pro dnešní podmínky. | |
910 | |a ABG001 |b C 3340 | ||
996 | |b 2612874 |c C 3340.13 |h C2b1a |l Ústřední knihovna |r Naučná lit. pro dospělé ve volném výběru |s A |n 63 |a 0 |t ABG001.2612874 |