Doudlebsko v kuchyni a u stolu : lidová strava z jihu Čech
Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny.Autor líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a více lety, ale i jak vypadaly staré kuchyně a topeniště, jaké plodiny se v minulosti pěstovaly, jak lidé přežívali období … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Typ dokumentu
- Knihy
- Fyzický popis
- 249 stran, 16 stran obrazových příloh : ilustrace, portréty ; 21 cm
- Vydáno
-
České Budějovice :
Bohumír Němec - Veduta,
2021
- Vydání
- Vydání první
- Témata
- Popis jednotky
- Mapy na předsádkách
Slovníček - Bibliografie
- Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
- ISBN
- 978-80-88030-57-7
Cíl | Přístupnost | Odkaz | Zdroj odkazu |
---|---|---|---|
Web | Odkaz | Bibliografie dějin Českých zemí |