Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

To chci

Složení stravy našich předků rekonstruuje autorka na základě archeologických nálezů i písemných pramenů. Soustřeďuje se na poměry evropské. Popisuje jednotlivé druhy potravin (rostlinného i živočišného původu), jejich rozšíření i způsoby zpracování. Zmiňuje se o jídlu všedního dne, ale i o slavnostech a hostinách, vybavení celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Magdalena Beranová, 1930-
Typ dokumentu
Knihy
Fyzický popis
511 s., [16] s. obr. příl. : il. (některé barev.), 1 mapa, portréty, faksim. ; 21 cm
Vydáno
Praha : Academia, 2011
Vydání
Vyd. 2., přeprac. a rozš.
Témata
Bibliografie
Obsahuje bibliografii
ISBN
978-80-200-1991-2 (váz.)

:

Informace o knihovně

Jednotky

Nápověda
Pro vytváření rezervací/objednávek je třeba se přihlásit.
Dostupnost Stav Oddělení Sbírka Umístění Více informací Poznámka Signatura
Absenčně
Dostupnost nelze načíst
Ústřední knihovna
1PNL naučná sklad
Absenčně
Dostupnost nelze načíst
Ústřední knihovna
1PNL naučná sklad